روزانه وسایل برقی مختلفی وجود دارند که ما از آنها استفاده میکنیم. هرکدام از این وسایل نیز میزان برقی را مصرف میکنند که در نهایت باید هر ماه هزینه آن را بپردازیم. میزان مصرف برق تلویزیون نیز از جمله این موارد است که محاسبه میگردد. معمولاً تلویزیون به جهت این که بیشتر سرگرمی ما را فراهم میکند بنابراین استفاده زیادی از آن میشود.
با این تفاسیر و اهمیت تلویزیون بهتر است اطلاعات مناسبی را درباره آن داشته باشیم. این که به چه میزان برق از سوی تلویزیون مصرف میشود؟ چه عواملی بر مصرف آن تأثیرگذار است و چگونه میتوان میزان برق مصرفی تلویزیون را محاسبه کرد؟ این پرسشها از جمله نکاتی است که بهتر است بدانیم. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا پاسخ پرسشهای مطرح شده را دریافت کنید.
شماره تماس: 09157004144
میزان مصرف برق تلویزیون چقدر است؟ مصرف برق تلویزیون ال ای دی
میزان مصرف برق تلویزیون به نوع تلویزیونی که استفاده شده از سوی ما بستگی دارد. ابتدا در واقع این امر باید بهخوبی مشخص شود. برخی از تلویزیونهای قدیمی میزان مصرف بالایی داشتند. درحالیکه تلویزیونهایی که امروزه توسط برندهای مختلف تولید میشود درصدد هستند تا میزان مصرف تلویزیون را کاهش دهند. بدین ترتیب میتوانند به مشتریان خود کمک کنند.
با این تفاسیر میتوان بر اساس آمارهای مختلف مطرح شده به اعدادی تقریبی از میزان مصرف رسید. مصرف برق تلویزیونهای مدرن از 10 تا 117 وات متغیر است. این میزان از انرژی در حالت روشن بودن تلویزیون مصرف میشود. به همین دلیل است که میگوییم باید ابتدا نوع تلویزیون مشخص شود.
مطابق با این اعداد گفته شده میتوان گفت که تلویزیونهای مدرن به طور متوسط 58.6 وات در حالت روشن و 1.3 وات در حالت خاموش استفاده میکنند. حالت خاموش بدین معناست که تلویزیون به برق متصل است اما از آن استفاده نمیشود. البته میزان 1.3 وات مصرفی در حالت خاموش بهصورت میانگین در نظر گرفته شده است. بهطورکلی در حالت خاموشی تلویزیونها از 0.5 تا 3 وات برق را مصرف میکنند. شایانذکر است که معمولاً در حالت روشن، رایجترین میزان مصرف انرژی تلویزیون 117 وات است.
میزان مصرف برق تلویزیون ال ای دی؛ عوامل تأثیرگذار در میزان مصرف برق تلویزیون
از جمله عوامل تأثیرگذار در مصرف برق تلویزیون میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- میزان وضوح تصویر از جمله موارد تأثیرگذار در میزان مصرف تلویزیون است. در واقع هرچه قدر کیفیت تصویر ارائه شده توسط تلویزیون بهتر باشد، به همان میزان مصرف انرژی نیز افزایش میابد.
- اندازه تصویر نیز از جمله مواردی است که تأثیر زیادی بر مصرف انرژی دارد. اندازه تلویزیون هر چهقدر بزرگتر باشد به همان میزان نیز انرژی لازم دارد تا مصرف کند.
- نوع تلویزیون نیز در میزان مصرف انرژی تأثیر به سزایی دارد. تلویزیونهای الایدی مصرف کمتری نسبت به تلویزیونهای LCD و پلاسما دارند. بدین ترتیب هزینه کمتری هم لازم است تا برای آنها پرداخت شود.
نحوه محاسبه قیمت میزان مصرف برق تلویزیون؛ هزینه برق مصرفی تلویزیون
همانطور که میدانید، مقدار برق مصرفی تلویزیون را در طول زمان بر حسب کیلووات بر ساعت اندازهگیری میکنند. البته ابتدا باید میزان وات تلویزیون به کیلووات تبدیل شود. بدین منظور برای محاسبه هزینه برق مصرفی تلویزیون باید مراحل زیر را بگذرانید.
- همانطور که گفته شد ابتدا باید وات را به کیلووات تبدیل کنید. به همین منظور باید میزان وات مشخص شده در مشخصات تلویزیون را تقسیم بر 1000 کنید.
- سپس باید کیلووات مشخص شده را برحسب میزان ساعاتی که استفاده میشود از تلویزیون محاسبه کرد.
- در نهایت میزان بهدستآمده را در بر اساس نرخ مصوب اداره برق به تومان برای هر کیلووات مصرفی محاسبه کنید.
این نرخ هرساله به اطلاع شهروندان میرسد. لازم به ذکر است که برخی از مناطق تعرفه جداگانهای برای مصرف برق دارند. به طور مثال در مناطق گرمسیر برای شهروندان یک تعرفه جداگانه بهمنظور استفاده از تلویزیون درنظر گرفته شده است.
مصرف برق تلویزیون ال سی دی
در نمودار زیر می توانید میزان مصرف برق تلویزیون ال سی دی LCD و پلاسما را مشاهده و مقایسع کنید:
پلاسما و LCD پرمصرفترین تلویزیون های بازار
میزان مصرف برق تلویزیون قدیمی
جالب است بدانید تلویزیون های تیوپی قدیمی باصرفه ترین تلویزیون ها از نظر مصرف انرژی برق هستند . این در حالی است که تلویزیون های پلاسما به خاطر رنگ سیاه غالب، کنتراست بسیار بالا و سرعت بالای تغییر تصاویر پرمصرف ترین نوع تلویزیون شناخته می شوند. تلویزیون های قدیمی در هر اینچ مربع خود حداکثر 0.23 وات برق مصرف می کنند. این در حالی است که تلویزیون های LCD و پلاسمای امروزی به ترتیب در هر اینچ مربع 0.27 و 0.36 وات برق مصرف می کنند.
تلویزیون های LED موجود در بازار به دلیل وجود لامپ های کم مصرف بسیار کمتر از پلاسما و ال سی دی برق مصرف می کنند که در تکنولوژیهای جدید معمولا از لحاظ مصرف انرژی به صرفه تر محسوب می شود.خمسه – عضو کمیته ملی برق و الکترونیک ایران
آیا میزان مصرف برق عامل تاثیرگذاری در خرید تلویزیون میباشد؟
در اکثر خانه ها، تلویزیون ساعت ها روشن است؛ حتی اگر کسی در حال تماشای برنامه های تلویزیون هم نباشد، باز هم دستگاه، روشن می ماند! در ادامه به بررسی هزینه برق در انواع تلویزیون های LED، LCD و پلاسما می پردازیم تا بتوانید متناسب با میزان مصرف برق در دستگاه های مختلف، بهترین نوع تلویزیون را انتخاب کنید.
مقایسه برق مصرفی انواع تلویزیون موجود در بازار ایران(انواع برندها)
باتوجهبه موارد گفته شده شکی نیست که میتوان متوجه شد که نوع تلویزیون ساخته شده و تأثیر آن بر میزان برق مصرف شده بهشدت بر روی هزینه آن تأثیر دارد. تلویزیونهای پلاسما که از تلویزیونهای قدیمیتر محسوب میشوند، میزان انرژی بیشتری را مصرف میکنند. این در حالی است که تلویزیونهای LCD و LED که جدیدتر هستند برق کمتری را مصرف میکنند. بدین ترتیب برای آنها باید هزینه کمتری پرداخت شود. در جدول زیر میتوانید میزان مصرف برق هرکدام از انواع تلویزیونهای گفته شده را مشاهده کرد.
نوع تلویزیون میزان برق مصرفی
32 اینچی قدیمی تیوپی 112 وات در ساعت
40 اینچی LED 145 وات در ساعت
40 اینچی LCD 200 وات در ساعت
40 اینچی پلاسما 350 وات در ساعت
اندازه نمایشگر | LCD | LED |
---|---|---|
47 اینچ | 250 وات درساعت | 170 وات در ساعت |
42 اینچ | 210 وات در ساعت | 150 وات در ساعت |
37 اینچ | 170 وات در ساعت | 140 وات در ساعت |
بر اساس این جدول میتوان متوجه شد که تلویزیونهای مدرن LED به نسبت دیگر تلویزیونها برق کمتری مصرف میکند و بالطبع هزینه آن نیز پایینتر است. تلویزیونهایی با فناوری بهتر از LED نیز وضعیتی بهمراتب بهتر از این تلویزیون دارند. تلویزیونهای هوشمند نسل جدید بهگونهای ساخته شدهاند که کمترین میزان برق مصرف شود.
چطور بفهمیم میزان مصرف برق تلویزیون چقدر است؟
بسیاری هنگام خرید تلوزیون، مکان درج میزان برق مصرفی دستگاهشان را نمیدانند. اگر شما هم با سوال زیر مواجه شده اید، ادامه مطلب را از دست ندهید:
– تلویزیون چقدر برق مصرف میکند؟
– میزان برق مصرفی یا Electrisity Consumption تمامی برندهای تلویزون، در پشت دستگاه روی لیبل درج شده است. در تصویر زیر می توانید مکان درج مصرف برق تلویزیون را مشاهده کنید:
میزان مصرف برق تلویزیون بر اساس نوع تلویزیون، اندازه آن و موارد دیگر تفاوت دارد. هرچه قدر تلویزیون دارای فناوریهای جدیدتر باشد بهمراتب مصرف کمتری دارد. با استفاده از فرمول گفته شده میتوان میزان برق مصرفی تلویزیون را محاسبه کرد. میزان هزینه پرداختی نیز بر اساس شرایط مختلف مانند ساعت مصرفی تلویزیون، محیط زندگی افراد و … متفاوت است.